Apariții în presă, 17-18 ianuarie 2019

Povestea directorului de la Arhivele Naționale Sălaj. 20 de ani la conducerea instituției

 

Un om simplu, modest și cu bun simț, este descrierea sălăjeanului Dănuț Pop, cel care ține în propriile mâini  frâiele Direcției Județene Sălaj a Arhivelor Naționale, de două decenii.

După pensionarea directorului de la acea vreme, Penea Ionel, postul a fost scos la concurs, în luna mai 1999. Dănuț Pop a participat la concurs, iar pe 1 iulie 1999 a preluat frâiele instituției. Era conștient de responsabilitățile funcției pe care avea să o ocupe, dar l-a împins dragul de documente, de istorie, faptul că în arhive se consemnează izvoarele istorice.

https://www.ziaruldesalaj.ro/inedit-povestea-directorului-de-la-arhivele-nationale-salaj-20-de-ani-la-conducerea-institutiei


Proiectul  ”Regina Maria, Ambasador Irezistibil al României Mari”, a fost deschis vineri la Casa Sfatului din Braşov

 

În cadrul proiectului a fost vernisată expoziţia outdoor de fotografie istorică ”Regina Maria, ambasador irezistibil al României Mari”, în Piaţa Sfatului, având ca temă activitatea externă a Reginei.
Expoziţia cuprinde o selecţie de fotografii istorice din colecţiile Arhivelor Naţionale ale României, Bibliotecii Congresului SUA, Muzeului Naţional Peleş şi din colecţii private.

https://www.agerpres.ro/cultura/2019/01/18/brasov-proiect-dedicat-reginei-maria-deschis-la-casa-sfatului–243651?fbclid=IwAR1JEEzXq6q6dPRi9NJffOOgj0A5StdhUb2r9YmqPuArr_BGvd3ZQfHKtbQ