Arhivele Naționale ale României reprezentate la „Reuniunea directorilor arhivelor diplomatice din statele membre și instituții ale Uniunii Europene (European Union Diplomatic Archives – EUDiA) ”, 7-8 mai 2019

În perioada 7-8 mai 2019, la Cluj-Napoca s-a desfășurat Reuniunea directorilor arhivelor diplomatice din statele membre și instituții ale Uniunii Europene (European Union Diplomatic Archives – EUDiA).

 

Arhivele Naționale ale României au fost reprezentate la eveniment de către Dr. Alina Pavelescu, director adjunct al Arhivelor Naționale și Dr. Ioan Drăgan, șeful Serviciului Județean Cluj al Arhivelor Naționale.

 

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la data de 7 mai 2019, în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În cadrul acesteia, Serviciul Județean Cluj al Arhivelor Naționale a vernisat o expoziție de documente istorice din patrimoniul deținut.

 

Temele abordate în cadrul Reuniunii directorilor arhivelor diplomatice din statele membre și instituții ale Uniunii Europene (European Union Diplomatic Archives – EUDiA) au fost: legislația arhivistică națională și europeană, rolul arhivelor diplomatice în dezvoltarea și promovarea proiectului european, în special în combaterea propagandei și a știrilor false, organizarea de expoziții și publicarea unor volume de documente, digitizarea documentelor de arhivă, utilizarea social media.