O delegație a Arhivelor Naționale din Ungaria a vizitat Serviciul Județean Maramureș al Arhivelor Naționale

În baza Acordului de cooperare încheiat în anul 2007 între Arhivele Naționale ale României și Arhivele Naționale din Ungaria, la data de 27 septembrie 2019, o delegație a Arhivelor Naționale din Ungaria, formată din 50 de arhiviști din Ungaria, condusă de d-na dr. Eva Mecsei – director al Arhivelor Județului Szabolcs-Szatmar-Bereg, a efectut o vizită în România, la Baia Mare, la sediul Serviciului Județean Maramureș al Arhivelor Naționale. Din cadrul delegației au mai făcut parte prim delegatul misiunii diplomatice din cadrul Consulatului Ungariei din Beregszász (Ucraina), directorul adjunct al Arhivei Capitalei Budapesta (Ungaria), directorul Arhivei de Stat a Regiunii Transcarpatia (Ucraina), șeful serviciului Arhivelor din Beregovo (Ucraina) ș.a.m.d.

 

Cu această ocazie, la sediul Serviciului Județean Maramureș al Arhivelor Naționale, a avut loc vernisajul expoziției Din tezaurul Arhivelor Naționale Maramureș, în cuprinsul căreia au fost expuse o serie de documente cu o inestimabilă valoare istorică și câteva cărți rare aflate în păstrarea instituției.

 

Discuțiile din cadrul întâlnirii au vizat istoricul instituției, fondurile relevante deținute, disponibile la Sala de Studiu a Serviciului Județean Maramureș, activitatea științifică desfășurată, analizându-se și noi oportunități de implementare a prevederilor Acordului de cooperare semnat de cele două instituții.

DSC_0700
DSC_0792
DSC_0689
DSC_0635
DSC_0527