Lansarea volumului „Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea-Meglenoromânii”, 11 decembrie 2019

La data de 11 decembrie 2019, directorul Arhivelor Naționale, dr. Cristian Anița și șeful Serviciului Arhive Medievale, Fonduri Personale și Colecții, dr. Claudiu Turcitu au participat la lansarea volumului „Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea-Meglenoromânii”, reprezentând teza de doctorat a regretatului Virgil Coman, fost șef al Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale.

Domnul Cristian Anița a adus în atenția participanților valoroasa colaborare avută cu Virgil Coman, precum și contribuția acestuia la domeniile istoriei și arhivisticii.

La rândul său, domnul Claudiu Turcitu a prezentat activitatea lui Virgil Coman ca arhivist și a vorbit despre documentele referitoare la meglenoromâni, păstrate în cadrul Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București.

La eveniment au fost prezenți prieteni și foști colaboratori ai lui Virgil Coman care au evocat, de asemenea, momente din viața și activitatea acestuia.

Manifestarea a fost găzduită de Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie Constanţa şi organizată de către domnul dr. Robert Stănciugel, cel care a făcut posibilă publicarea lucrării.