Biblioteca

Biblioteca ANR – sediul central

(Bucureşti, Bd. Regina Elisabeta nr. 49)
Telefon: 021/303.70.80 int. 15781

În cadrul Bibliotecii noastre, puteţi lua legătura cu:
– Camelia COJOCARU (coordonator al Bibliotecii)
– Octavian DASCĂL (documentarist)

 

Biblioteca pune la dispoziţia cercetătorilor de la Sala de studiu numeroase volume de specialitate. Pe lângă publicatiile proprii ale ANR şi un număr ridicat de alte cărţi şi periodice, cu precădere din domeniul istoriei şi al arhivisticii, Biblioteca ANR se află în posesia unei cantităţi impresionante de cărţi rare şi de patrimoniu (inclusiv periodice), atât româneşti cât şi străine, lucrări care, prin valoarea lor, sunt de negăsit în celelalte biblioteci ale României (eventual, cu excepţia Bibliotecii Academiei Române).

 

În prezent, se lucrează la o bază de date care să includă cele circa 70.000 unităţi de bibliotecă de cărţi şi 50.000 unităţi de bibliotecă de periodice.

Pentru moment, vă punem la dispoziţie o listă cuprinzând periodicele aflate în depozitul Bibliotecii. Acestea pot fi consultate prin intermediul Sălii de studiu.

 

ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRSȘ
TȚUVWZ

 

Pentru consultarea revistelor locale, grupate pe regiuni şi pe judeţe ale României (atât actuale, cât şi interbelice), vă invităm să accesaţi următoarea listă.
Facem precizarea, mizând pe înţelegerea Dumneavoastră, că, în condiţiile în care Biblioteca se află în plin proces de resistematizare, pot să apară unele discordanţe, drept pentru care ne cerem scuze cu anticipaţie pentru eventualele erori ce se pot produce în deservirea Dumneavoastră. De asemenea, în decursul timpului, vom căuta să vă oferim şi detalii privitoare la anii de apariţie ai diferitelor periodice.

 

Punerea în valoare a conţinutului Bibliotecii se poate face doar prin popularizare. De aceea, în condiţiile în care, cu prilejul Zilei Arhivelor 2008, a fost deschisă o expoziţie (în perioada 31 octombrie-28 noiembrie 2008) cuprinzând o parte din cărţile străine vechi din Biblioteca noastră, a constituit o ocazie de a intra direct în contact cu acestea! Pentru mai multe detalii, a se vedea pagina ce cuprinde Catalogul acestei expoziţii!

 

Pentru Legea bibliotecilor, click aici!

 

În teritoriu, fiecare filială judeţeană deţine propria bibliotecă. Click aici pentru a intra în pagina destinată arhivelor judeţene.