Sala de studiu

Sala de studiu a Arhivelor Naționale Istorice Centrale

(Bucureşti, Bd. Regina Elisabeta nr. 49)


Program de cercetare:

Luni, Miercuri, Vineri: 8.30-15.30

Marți, Joi: 8.30-18.30

Telefon: 021/303 70 80, la interior 15878 sau 15879

E-mail: saladestudiu@arhivelenationale.ro

Contact prin intermediul Portalului de servicii electronice al ANR


La nivelul Aparatului Central, Serviciul Arhive Naționale Istorice Centrale dispune, începând cu data de 16 noiembrie 2017, de o singură sală de studiu formată din două încăperi:

  • Sala Aurelian Sacerdoțeanu, destinată eliberării permiselor de studiu, operațiunilor de cercetare a instrumentelor de evidență, preluării comenzilor, fotografierii documentelor și cercetării prin intermediul aparatelor de citit microfilme, cu o capacitate de 24 de locuri (interior 15878).
  • Sala Constantin Moisil, destinată preluării documentelor și cercetării acestora, cu o capacitate de 30 de locuri (interior 15879).

Fonduri și colecții disponibile

 

Regulamentul sălilor de studiu ale Arhivelor Naţionale


Model cerere acces cercetare
Model cerere efectuare copii foto
Model cerere efectuare copii digitale


Plata tarifelor pentru efectuarea de copii la sala de studiu, respectiv taxa de 7 lei/zi de fotografiere și 1 leu/pagina xerox se face prin mandat poștal la orice oficiu poștal, prin ordin de plată la banca la care are cont solicitantul (de asemenea și prin online banking) sau în numerar la trezorerie.

Pentru cercetătorii care nu sunt din București plățile se pot face și in localitățile de domiciliu. De asemenea  se poate achita la o singură plată o suma globală ce acoperă mai multe zile de fotografiere sau comenzi succesive de file xerox.

Executarea de copii digitale sau xerox este condiționată de prezentarea dovezii plății, iar in cazul plăților prin online banking de trimiterea unui print-screen al tranzacției efectuate la adresa de email : saladestudiu@arhivelenationale.ro

Datele contului: Destinatar Arhivele Naționale, bd. Regina Elisabeta, nr.49

C.I.F. 8609468, Cont RO13TREZ70520330108XXXXX, deschis la Trezoreria sect.5.


Coordonator desemnat al Sălii de studiu:

Claudiu-Victor TURCITU (interior 15768)

Custozii Sălii de studiu a Arhivelor Naționale Istorice Centrale:

- Rodica Victoria CANAE

- Elena CÎRJAN

- Gabriela DUMITRAŞCU

- Elena Robertina MAREŞ

- Doina SIMA

- Veronica Nicoleta VASILOV


Pentru sălile de studiu ale arhivelor județene consultați paginile dedicate acestora.

Vă aducem la cunoștință faptul că în ziua de 15 aprilie 2019Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București, Bd. Regina Elisabeta, nr. 49,  va fi închisă în vederea desfășurării unui concurs.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Vă aducem la cunoștință faptul că în zilele de 18 și 25 februarie 2019, Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București, Bd. Regina Elisabeta, nr. 49, va fi închisă în vederea desfășurării unor concursuri.

Vă aducem la cunoştinţă faptul că  în ziua de 02.11.2018, sălile de studiu din Sediul Central al Arhivelor Naţionale vor fi închise în vederea dezinsecției anuale. Cerându-vă scuze pentru eventualele neplăceri create, vă mulțumim pentru înțelegere!

 

 

Vă aducem la cunoştinţă faptul că  în ziua de 16.10.2018, sălile de studiu din Sediul Central al Arhivelor Naţionale vor fi închise în vederea desfăşurării unor activităţi interne. Cerându-vă scuze pentru eventualele neplăceri create, vă mulţumim pentru înţelegere!

Vă facem cunoscut faptul că Sălile de studiu din Sediul Central al Arhivelor Naționale ale României vor funcționa, în perioada 23.07 – 07.09. 2018, conform următorului program: Luni-Vineri: 8.30-15.30.

 

Totodată, în perioada 30.07 – 24.08.2018, sălile de studiu ale structurilor județene ale Arhivelor Naționale nu vor mai funcționa după ora 16.00, acolo unde era cazul până în prezent.

 

În perioada 27-31.08.2018, toate sălile de studiu ale structurilor județene ale Arhivelor Naționale, inclusiv cea a Serviciului Municipiului București al Arhivelor Naționale (din Calea Văcărești, nr. 470) vor fi închise pentru verificări la depozite, actualizarea evidențelor, igienizare sau alte lucrări.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Se încarcă...