Arhivele Naţionale ale României


Relaţii cu publicul

Arhivele Naţionale iţi pun la dispoziţie toate informaţiile de care ai nevoie pentru solicitarile tale. Această pagină conţine informaţii despre atribuţiile Biroului Relaţii cu Publicul, date de contact, principalele documente care pot fi solicitate, cum trebuie intocmite cererile şi petiţiile, taxele de eliberare.

 
Sala de studiu

Dacă vrei să intreprinzi o cercetare, aici este locul de unde trebuie să incepi! Noi iţi spunem cum şi unde poţi consulta documentele din Arhivele Nationale. Găsiţi programul de lucru, regulamentul sălii de studiu şi alte informaţii utile.

 
Fonduri şi Colecţii

Lista Fondurilor si Colecţiilor din Arhivele Nationale este acum disponibilă. Tot ce trebuie să faci este să accesezi această pagină.

 
Asistenţa de specialitate

Creatorii şi deţinatorii de arhive pot obţine informaţii şi documente utile pentru activitatea lor accesand această pagină.

 
Publicaţii

Este deja o tradiţie publicarea de documente şi studii despre ce conţin arhivele noastre. Această pagină îţi prezintă publicaţiile ANR şi proiectele de viitor în domeniu. Suntem convinsi că vei gasi interesantă şi revista noastră.

 
Carieră

Ne face placere să lucrăm cu oameni pasionaţi şi pricepuţi. O carieră în Arhivele Nationale poate începe chiar aici. Intră pe această pagină şi vezi dacă şi ce post ţi se potriveste.

 
Venituri salariale

Click aici pentru a vizualiza veniturile salariale nete achitate personalului Arhivelor Naţionale-Aparat Central!

 
Revista Arhivelor. Archives Review

Periodicul nostru exprimă imbinarea dintre tradiţia de peste opt decenii a acestei reviste şi tendinţa novatoare de deschidere către ştiinţa istorico-arhivistică la nivel internaţional. Incepand cu 2007 s-a trecut la un format care să ofere o nouă abordare ştiinţifică. In plus, au fost invitaţi specialişti din străinătate pentru a contribui cu materiale la Revista Arhivelor. Archives Review.

 
Activităţi cultural-ştiinţifice

Arhivele Naţionale au inceput să renunţe la caracterul festivist al activităţilor sale cultural-ştiinţifice, lăsand loc tot mai mult dezbaterii ştiinţifice autentice, profesioniste. Intraţi aici pentru a viziona aspecte de la diferitele dezbateri, mese rotunde, expoziţii documentare, lansări de carte organizate de noi in ultimii ani.

 
Inventare online

Arhivele Naţionale pun la dispoziţia publicului inventarele fondurilor şi colecţiilor aflate in depozitele sale. Obiectivul principal il constituie asigurarea accesului online la inventarele tuturor fondurilor şi colecţiilor date in cercetare de Arhivele Naţionale. Programul, aflat in faza de proiect-pilot, urmează să fie dezvoltat in lunile următoare.

 
Bibliografie arhivistica online

ANR vă pun la dispoziţie cateva publicaţii din domeniul arhivistic apărute in străinătate. Este vorba atat de lucrări de profil devenite deja clasice (precum cele elaborate de Nicola Barone, Eugenio Casanova sau Adolf Brenneke), precum şi unele de dată mai recentă. Acestea sunt accesibile fie integral (prin site-ul administrat de Ministero per i beni e le attivita culturali), fie parţial (prin Google Books).

 
Colaborari institutionale

Institutia noastra cauta sa dezvolte o colaborare fructuoasa cu un numar cat mai diversificat de institutii din domeniile culturii si educatiei. Acest gen de cooperare se materializeaza in realizarea de proiecte, in desfasurarea de manifestari cu caracter stiintific etc.

 
Tarifele percepute de Arhivele Nationale

Pentru vizualizarea tarifele percepute de institutia noastră pentru diferite servicii asigurate utilizatorilor, vă invităm să accesaţi această pagină.

 
Sistemul informatic integrat al ANR

"Sistem informatic integrat pentru gestiunea serviciilor oferite clientilor Arhivelor Nationale" reprezinta un proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, avand perioada de implementare intre 23 iunie 2011 si 22 iunie 2014. Obiectivul sau general consta in administrarea centralizata informatizata a serviciilor oferite de ANR catre cetateni, cercetatori si institutii.

 
Platile efectuate de ANR

Pentru a vizualiza platile efectuate de Arhivele Nationale, va invitam sa accesati aceasta pagina.

 
Achizitii publice

Pagina dedicată achizițiilor publice efectuate de Arhivele Naționale.

 
Reglementari pentru operatorii economici

Arhivele Nationale pun la dispozitia operatorilor economici cadrul legislativ si formularele tipizate necesare acestora, precum si o rubrica de intrebari frecvente, alaturi de raspunsurile aferente.

 
 

Stiri

Links

Statistica Vizitatori


Duminica, 24 Septembrie 2017